Subscribe

Cum sociis natoque penatibus et magnis
[contact-form-7 id="1210" html_class="cf7_custom_style_1"]

Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

[contact-form-7 id="984" html_class="cf7_custom_style_1"]

Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

[contact-form-7 id="984" html_class="cf7_custom_style_1"]
Folly Altitude Huting De Hoop slide 3 1

Folly Altitude

2014

Inzending voor de ontwerpwedstrijd Folly van Stichting Landgoed Fraeylemaborg, Slochteren (NL).

Het uitgangspunt voor de vorm en grootte van de folly Altitude is een standaard zeecontainer. De massa van de zeecontainer is in 8 kleinere porties gesneden. Elk onderdeel is geleidelijk opgetild in 8 kleinere segmenten. Zo ontstaan ​​hoogteverschillen en specifieke ruimtes waarin bezoekers kunnen rondlopen. De zalen kunnen gebruikt worden voor tentoonstellingen.
Deze segmenten maken de massa onherkenbaar als een zeecontainer, de toeschouwer krijgt opmerkelijke uitzichten voorgeschoteld die het park daarachter specificeren. De geometrische beeldtaal contrasteert met de voorgaande barokke, romantische Engelse tuin en zijn strakke vormen.

Tegelijkertijd contrasteert de kleur oranje met de overwegend groene omgeving. Vanaf de ingang gaat de route geleidelijk omhoog. De tentoonstellingsruimte is gesitueerd boven de passage, waardoor een sokkel ontstaat voor verschillende tentoonstellingen. De tentoonstellingsruimtes zijn grotendeels afgesloten. Er is geen natuurlijk licht en ze zijn spatwaterdicht. De doorgang is echter op verschillende plaatsen transparant waardoor bezoekers het park van verschillende hoogtes kunnen bekijken. Deze kleinere segmenten bestaan ​​uit een raamwerk van vierkante metalen buizen, metalen platen en strekmetaal. Elk segment rust op één pijler, door de afzonderlijke segmenten samen te voegen, wordt de structuur één stabiele entiteit. Deze folly is niet ontworpen voor één specifieke locatie, het moet gezegd worden dat de folly open ruimte nodig heeft om het beste naar boven te halen.

HH Folly Altitude 06
HH Folly Altitude 05
HH Folly Altitude 04
HH Folly Altitude 03
HH Folly Altitude 08
HH Folly Altitude 07
HH Folly Altitude schema 01
HH Folly Altitude schema 02
HH Folly Altitude schema 03
HH Folly Altitude schema 042
HH Folly Altitude aanzichten