Subscribe

Cum sociis natoque penatibus et magnis
[contact-form-7 id="1210" html_class="cf7_custom_style_1"]

Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

[contact-form-7 id="984" html_class="cf7_custom_style_1"]

Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

[contact-form-7 id="984" html_class="cf7_custom_style_1"]
Folly Hermitage Huting De Hoop slide 2 e1574760650518

Folly Hermitage

2014

Inzending voor de ontwerpwedstrijd Folly van Stichting Landgoed Fraeylemaborg, Slochteren (NL).

Een folly is per definitie een structuur zonder een gedefinieerde functie, maar in dit specifieke geval is deze functie nog steeds wenselijk in de vorm van tentoonstellingsruimte. Dwaasheid De Hermitage heeft daarom een ​​dubbele betekenis: Hermitage betekent een huis van een kluizenaar of kluizenaar, maar roept ook direct associaties op met het museum in Sint-Petersburg.

We hebben geprobeerd deze dubbele betekenis tot uitdrukking te brengen in het ontwerp en de materialisatie van de hermitage-folly.
Enerzijds heel gesloten en mysterieus als moderne variant van een kluizenaarswoning. Maar aan de andere kant is het als museum heel open en toegankelijk.

De folly bestaat uit drie delen die onder verschillende hoeken ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. Ze staan ​​op pootjes, zijn volledig gesloten en vormen een schril contrast met de tuin van de afzetting. De vorm is zo gekozen dat het niet direct herkenbaar is als gebouw, de poten roepen associaties op met meubels.
De drie delen lijken samen steun te zoeken, ze lopen in elkaar over maar lijken bevroren in hun beweging. Een van de boeken tilt gewoon zijn voeten op en lijkt boven de grond te zweven.

Door de folly binnen te gaan, betreed je letterlijk een andere wereld, die van de hermitage als kunstkluis, als museum. De schuine wanden en vloeren vormen een eigen wereld waarin alle aandacht wordt besteed aan de tentoongestelde werken. De daklichten die overdag voor voldoende licht zorgen, zijn de enige relatie met de buitenwereld. De naar binnen gerichte vorm van de dwaasheid opent zich juist omdat de 3 delen erin zitten.

In de tuin van het depot bevond zich waarschijnlijk rond 1843 een kluis, hoewel het bewijs hiervoor nog niet is gevonden. Door deze folly is de hermitage terug in de Engelse landschapstuin van de Fraeylemaborg!

Follly De Hermitage 02
Follly De Hermitage 11
Follly De Hermitage 04
Follly De Hermitage 05
HH Folly De Hermitage aanzichten1